2013 Massemen - Santiago de Compostela

2013 Massemen - Santiago de Compostela

Met de fiets naar Santiago de Compostela van 12 juli tot 3 augustus : 2.189 km

Quatuor viae sunt …. Vier wegen leiden naar Sint-Jacob. Zo staat het in de Gids voor de pelgrim, een onderdeel van het omstreeks 1140 samengestelde boek over Sint-Jacob, het beroemde Liber Sancti Jacobi. Nadat we in 2011 samen reeds van Massemen naar Rome fietsten besloten we dit jaar voor een nieuw avontuur naar Santiago de Compostela in Spanje. Herman deed deze pelgrimstocht met de fiets eerder al in 2006 langs de Via Turonensis en de Camino Francès, de traditionele route via Roncesvalles en steden zoals Burgos en Leon. Nu kozen we voor de via Lemovicensis, de route via Vézelay en Limoges. Onze route loopt in Frankrijk ook nog langs Reims, Troyes en Perigueux. We maken er een aangepaste versie van omdat we in Spanje kiezen voor de Camino del Norte, een alternatieve route langs de noordkust van Spanje, via steden zoals San Sebastian, Bilbao, Santander en Oviedo.

Dag 22

Onze tripPosted by Herman 03 Aug, 2013 08:24:21

2 augustus. Tapia de Casariego - Lugo (Galicië) 98 km (T2.147 km). 1462 hoogtemeters. De dreigende wolken en de hevige wind voorspelden deze morgen niet veel goeds voor onze voorlaatste etappe richting Lugo in Galicië, want we hebben vandaag Asturië verlaten. Even zag het er naar uit dat we regen zouden krijgen maar de wolken trokken weg en de lucht kleurde blauw. Het vooruitzicht dat we deze avond in een mooie stad zouden logeren en morgen onze laatste rit aan vatten stemde ons heel gunstig. Maar de wind was vandaag weer eens de spelbreker. We hadden het al gezien op het weerbericht dat hij niet in het voordeel zou zitten, maar dat het op het randje van stormwind zou worden hadden we niet verwacht. De carretera 640 die we volgden was nochtans een baan om ons eens uit te leven, geen al te steile hellingen, ( op een klein colletje na tot 575m ) en leuke korte afdalingen waarin je genoeg snelheid kunt halen om het volgende bolletje op te geraken. Maar nee hoor, dat was buiten el viento gerekend. Hij zat 99km pal op de neus, en ik schat dat het zeker 7 beaufort was, zelfs als het bergaf ging moesten we nog bijduwen om wat vooruit te geraken. Wat een leuke voorlaatste etappe moest worden werd eens te meer een calvarietocht, want iedereen spreekt over de Mont Ventoux, maar, en ik (Mireille) kan het weten want heb hem zelf al 2x beklommen (via Bedoin, en zonder afstappen) dit was 3 x de M.V op één dag. Aan de mooie landschappen, die ons vandaag toch heel erg traag passeerden, hadden we geen van beiden een boodschap, maar wat we nu wel weten is dat onze conditie nog top is, want hoe hard ook de wind ons vandaag letterlijk tegen de borst stootte, hij heeft ons niet klein gekregen. Na een verfrissende douche een aperitief...of 2 en een lekkere maaltijd zijn we volledig klaar om morgen onze laatste 100km richting Santiago aan te vatten. Wat we daar zullen ervaren qua emoties, als we beseffen dat het voorbij is zullen we morgen in ons laatste artikeltje proberen te verwoorden.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Hugo 03 Aug, 2013 23:39:23

Nog eventjes, het einde is nabij. Jullie zullen het nog jammer vinden niet meer tegen de natuurelementen te kunnen vechten.

Posted by Fabienne De Pauw 03 Aug, 2013 11:02:57

Eerlijk,ik zal jullie dagelijkse reisverslagen missen.Reeds van 's morgens vroeg zat ik vol verwachting op mijn iPad te tokkelen om jullie schilderachtige beschrijvingen van de tocht en last but not least,het landschap te lezen.Kunnen jullie ginder niet nog een paar rondjes fietsen van een paar honderd kilometer...dan kunnen wij Wetteraars alvast nog meegenieten!😃 Behouden thuiskomst...Fabienne De Pauw,Scheldedreef,Wetteren

Posted by Gilbert De Wulf 03 Aug, 2013 10:11:58

Fantastisch wat jullie doen. Het einde is in zicht. Ik bewonder jullie doorzettingsvermogen. Groetjes

Posted by quipor johan 03 Aug, 2013 09:17:30

jullie hebben nu al een prachtige prestatie geleverd en het einde is in zicht, dus nog één dagje op de tanden bijten en genieten van de mooie landschappen grtjs Johan